בשנים האחרונות, אנו עדים להתגברות האכיפה במסגרת ההגנה על איכות הסביבה. כתוצאה מכך וכחלק ממאבקה של המדינה בתופעות שונות הפוגעות באיכות הסביבה, אנו נתקלים בהליכים חקירתיים ומשפטיים רבים, המכוונים נגד חברות ואנשים החשודים ו/או הנאשמים בעבירות שונות, שמטרתן הגנה על הסביבה. אחד הכלים המשמעותיים בהם עושה המדינה שימוש בתחום האכיפה אותה היא מפעילה, במסגרת המאבק, הוא תפיסת וחילוט רכוש המוגדר על ידי המדינה "כרכוש ששימש לביצוע העבירה".
פועל יוצא של מדיניות אגרסיבית זו מתבטא ב'תפיסה' פיזית של כלי עבודה שונים – משאיות, דחפורים, טרקטורים וכיוצא בזה. 'תפיסת' הרכוש, המשמש לעבודה השוטפת כבר בשלב החקירה גורמת לנזקים קשים, הן למהלך העבודה התקין, ואף לכלים עצמם, הדורשים תחזוקה שוטפת ויסודית.
האכיפה הכלכלית הנלווית לדיני איכות הסביבה באה לידי ביטוי גם בקנסות כבדים ליחידים וחברות, לעיתים כבר במסגרת ההליכים המנהליים, ופעמים רבות גם במסגרת גזרי־דין מחמירים במיוחד. למשרדנו ניסיון רב בטיפול בנושאים סביבתיים של פסולת ומחזור (מטמנות ותחנות מעבר), מים ושפכים, זיהום קרקעות ואוויר וחומרים מסוכנים.
משרדנו מעניק ייעוץ משפטי צמוד ומקצועי כבר מהשלב הראשוני של החקירה, בהליכים הפליליים והמנהליים כאחד, תוך מתן דגש על שחרור הרכוש התפוס ומתן האפשרות להמשך עבודה בפגיעה מינימלית. בנוסף, עד לסיומם של ההליכים בבתי המשפט, בוועדות עיצומים ומול הרגולטורים השונים.
מניסיוננו הרב, למדנו כי במקרים רבים, ליקוי הפגמים ותיקונם, בתיאום עם הרשויות השונות, מוביל לתוצאות הטובות ביותר, הן מבחינת המדינה והן מבחינת אלו הפועלים בתחום ומבקשים להסדיר את פעילותם. בדרך זו מושגת תוצאה מיטבית המאזנת נכונה בין שמירה על איכות הסביבה ובין פעילות כלכלית מוצלחת בתחום מורכב זה.